ເອກະສານນີ້ແມ່ນສະບັບແປອັດຕະໂນມັດຈາກຕົ້ນສະບັບພາສາເກົາຫຼີ ເພື່ອອ້າງອີງເທົ່ານັ້ນ. ຖ້າຄວາມໝາຍຂອງສະບັບແປແລະຕົ້ນສະບັບແຕກຕ່າງກັນ, ຕົ້ນສະບັບພາສາເກົາຫຼີ ໃຫ້ຖືເປັນຫຼັກ.
ປັບປຸງຫຼ້າສຸດ: 2026-09-21(ເພີ່ມແຈ້ງການການໂອນຂໍ້ມູນສ່ວນບຸກຄົນໄປຕ່າງປະເທດ, ແກ້ໄຂຄຳອະທິບາຍການສົ່ງການແຈ້ງເຕືອນ; 2026-09-20 ເພີ່ມລາຍການຮູບປົກຂອງແຊັດເປີດ·ຫ້ອງ, ແກ້ໄຂຄຳແນະນຳຜູ້ໃຫ້ບໍລິການ AI; ຄັ້ງທຳອິດ 2026-09-05) · ເອກະສານນີ້ແມ່ນຮ່າງເບື້ອງຕົ້ນສຳລັບບໍລິການສາທິດ ແລະຈຳເປັນຕ້ອງຜ່ານການກວດສອບທາງກົດໝາຍກ່ອນເປີດບໍລິການຢ່າງເປັນທາງການ. ໃນຂະນະລົງທະບຽນສະມາຊິກ ທ່ານຕ້ອງຍອມຮັບ ເງື່ອນໄຂການໃຫ້ບໍລິການ ແລະນະໂຍບາຍນີ້ຈຶ່ງຈະສາມາດສະໝັກໄດ້.
| ລາຍການ | ເວລາເກັບກຳ | ວິທີເກັບຮັກສາ |
|---|---|---|
| ຊື່ຜູ້ໃຊ້, ລະຫັດຜ່ານ | ການລົງທະບຽນສະມາຊິກ | ລະຫັດຜ່ານຖືກແຮຊດ້ວຍ scrypt ແລະເກັບຮັກສາ (ບໍ່ເກັບສະບັບຕົ້ນ) |
| ອີເມວ | ການລົງທະບຽນສະມາຊິກ(ສຳລັບກູ້ຄືນບັນຊີ) | ເກັບຮັກສາແບບເຂົ້າລະຫັດ AES-256-GCM + ແຮຊສຳລັບຄົ້ນຫາ |
| ເບີໂທລະສັບ | ເມື່ອຜູ້ໃຊ້ເຊື່ອມຕໍ່ໂດຍກົງ(ເລືອກໄດ້) | ເກັບຮັກສາແບບເຂົ້າລະຫັດ AES-256-GCM + ແຮຊສຳລັບຄົ້ນຫາ. ໃຊ້ສຳລັບຄົ້ນຫາໝູ່ຈາກລາຍຊື່ຕິດຕໍ່ ແລະຄົ້ນຫາເບີໂທລະສັບ (ເມື່ອເປີດ “ສະແດງໃນການຄົ້ນຫາຊື່ຜູ້ໃຊ້·ເບີໂທລະສັບ” ແລະສະເພາະເມື່ອເບີຄົບຖ້ວນກົງກັນ) |
| ລາຍຊື່ຕິດຕໍ່(ຊື່·ເບີໂທລະສັບ) | ເມື່ອຜູ້ໃຊ້ເລືອກເພີ່ມ | ເກັບສະເພາະລາຍການທີ່ເລືອກ ແລະເຂົ້າລະຫັດ. ກວດທຽບກັບສະມາຊິກໂດຍໃຊ້ແຮຊເບີໂທລະສັບ |
| ໂປຣໄຟລ໌(ຊື່, ຮູບ, ຊື່ຜູ້ໃຊ້, ພາສາ) | ການແນະນຳເບື້ອງຕົ້ນ·ການແກ້ໄຂໂປຣໄຟລ໌ | ສະແດງໃຫ້ຜູ້ໃຊ້ອື່ນເຫັນ |
| ຂໍ້ຄວາມ | ລະຫວ່າງການສົນທະນາ | ເກັບໄວ້ໃນເຊີບເວີ(ບໍ່ໃຊ້ການເຂົ້າລະຫັດຈາກຕົ້ນທາງເຖິງປາຍທາງ). ຈຳເປັນສຳລັບການແປພາສາຝັ່ງເຊີບເວີ |
| ຮູບພາບ | ເມື່ອສົ່ງຮູບໃນຫ້ອງສົນທະນາ | ຫຼຸດຂະໜາດຮູບຢູ່ໃນອຸປະກອນ ແລະເກັບໄວ້ໃນເຊີບເວີ. ສະເພາະສະມາຊິກໃນຫ້ອງນັ້ນເທົ່ານັ້ນທີ່ເບິ່ງໄດ້, ເກັບໄວ້ 7 ມື້ແລ້ວລຶບອັດຕະໂນມັດ(ຖ້າລຶບຫ້ອງສົນທະນາ ຈະລຶບທັນທີ) |
| ຕົ້ນສະບັບຄຳຮ້ອງຂໍແປ·ສະບັບແປ·ຄຳຕິຊົມການແປ | ເມື່ອໃຊ້ການແປພາສາຝັ່ງເຊີບເວີ(ບໍ່ລວມການແປໃນອຸປະກອນ) | ນຳໃຊ້ເພື່ອປັບປຸງຄຸນນະພາບການແປ(ການສ້າງແລະກວດສອບພົດຈະນານຸກົມສຳນວນທີ່ໃຊ້ເລື້ອຍໆ·ຄຳສັບສະເພາະດ້ານ·ແຄຊການແປ). ການນຳໃຊ້ນີ້ເປັນໄປຕາມມາດຕາ 4 ຂອງເງື່ອນໄຂການໃຫ້ບໍລິການທີ່ຍອມຮັບໃນເວລາສະໝັກ ແລະພະຍາຍາມຫຼຸດຂໍ້ມູນທີ່ສາມາດລະບຸຕົວບຸກຄົນໃຫ້ໜ້ອຍທີ່ສຸດ |
| ປະກາດຕະຫຼາດ(ຫົວຂໍ້·ລາຄາ·ລາຍລະອຽດ·ພື້ນທີ່ຊື້ຂາຍ·ຮູບພາບ) | ເມື່ອໂພສໃນຕະຫຼາດສິນຄ້າມືສອງ | ສະແດງໃຫ້ສະມາຊິກທີ່ເຂົ້າລະບົບທຸກຄົນເຫັນ. ຖ້າລຶບໂພສ ຈະລຶບທັນທີພ້ອມຮູບພາບ |
| ໂປຣໄຟລ໌ແຊັດເປີດ(ຊື່ຫຼິ້ນ·ຮູບທີ່ກຳນົດແຕ່ລະຫ້ອງ) | ເມື່ອເຂົ້າຫຼືແກ້ໄຂຫ້ອງແຊັດເປີດ(ເລືອກໄດ້) | ສະແດງສະເພາະພາຍໃນຫ້ອງນັ້ນ ແລະຊື່ຈິງກັບຊື່ຜູ້ໃຊ້ຈະບໍ່ສະແດງໃຫ້ຜູ້ຮ່ວມອື່ນເຫັນ. ແມ່ນແຕ່ອອກຈາກຫ້ອງແລ້ວ ຂໍ້ຄວາມເກົ່າຍັງຄົງຢູ່ ແຕ່ຈະລຶບເມື່ອລຶບບັນຊີ(ຂໍ້ຄວາມເກົ່າຈະສະແດງເປັນ “ຜູ້ໃຊ້ທີ່ລຶບບັນຊີແລ້ວ”) |
| ຂໍ້ມູນຫ້ອງແຊັດເປີດ(ຊື່·ຄຳແນະນຳ·“ກົດລະບຽບຂອງຫ້ອງນີ້”·ໝວດໝູ່·ພື້ນທີ່·ພາສາ) ແລະລະຫັດເຂົ້າຫ້ອງ | ເມື່ອເຈົ້າຂອງຫ້ອງສ້າງຫຼືແກ້ໄຂຫ້ອງ | ທຸກຄົນສາມາດຄົ້ນຫາແລະເບິ່ງໄດ້(ຫ້ອງທີ່ບໍ່ສະແດງໃນການຄົ້ນຫາ ແມ່ນຜູ້ທີ່ຮູ້ລິ້ງເທົ່ານັ້ນ). ລະຫັດເຂົ້າຫ້ອງຖືກແຮຊດ້ວຍ scrypt ແລະເກັບຮັກສາ(ບໍ່ເກັບສະບັບຕົ້ນ) |
| ຮູບປົກຫ້ອງແຊັດເປີດ | ເມື່ອເຈົ້າຂອງຫ້ອງອັບໂຫຼດໂດຍກົງ(ເລືອກໄດ້) | ຕັດຮູບໃນອຸປະກອນໂດຍອີງໃສ່ຈຸດກາງໃນອັດຕາສ່ວນ 4:5 ແລະຫຼຸດຂະໜາດ, ຈາກນັ້ນລຶບຂໍ້ມູນເສີມທີ່ຕິດຢູ່ກັບຮູບ(EXIF) ເຊັ່ນສະຖານທີ່ຖ່າຍຮູບຢູ່ເຊີບເວີ ແລະເກັບຮັກສາ. ສາມາດເບິ່ງໄດ້ໃນລາຍການຄົ້ນຫາ·ຕົວຢ່າງຫ້ອງ·ຕົວຢ່າງລິ້ງແບ່ງປັນໂດຍ ທຸກຄົນ ລວມທັງຜູ້ທີ່ບໍ່ເຂົ້າລະບົບ. ໃນເວລາອັບໂຫຼດ ຮູບຈະຖືກກວດອັດຕະໂນມັດວ່າເປັນຮູບບໍ່ເໝາະສົມຫຼືບໍ່(ຂໍ້ 4) ແລະຮູບທີ່ບໍ່ໄດ້ຕິດກັບຫ້ອງຈະຖືກລຶບຫຼັງຈາກປະມານ 1 ຊົ່ວໂມງ. ຖ້າປ່ຽນຫຼືເອົາຮູບລົງ ຮູບເກົ່າຈະຖືກລຶບ, ຮູບທີ່ຖືກເອົາລົງຈາກການລາຍງານຈະຖືກແຍກເກັບໄວ້ສຳລັບຜູ້ດູແລກວດສອບສູງສຸດ 30 ມື້ແລ້ວລຶບ, ແລະຈະລຶບເມື່ອເຈົ້າຂອງຫ້ອງລຶບບັນຊີ |
| ເນື້ອຫາການລາຍງານ | ເມື່ອລາຍງານ | ສະເພາະຜູ້ດູແລເທົ່ານັ້ນທີ່ເບິ່ງໄດ້ |
| IP ທີ່ເຂົ້າໃຊ້ງານ | ເມື່ອສະໝັກ·ເຂົ້າໃຊ້ງານ | ໃຊ້ຢູ່ໃນຄວາມຈຳເທົ່ານັ້ນເພື່ອຈຳກັດຄວາມຖີ່ປ້ອງກັນການໃຊ້ງານສະໝັກເກີນຂອບເຂດ, ບໍ່ເກັບຮັກສາ |
ເມື່ອລຶບບັນຊີ ຂໍ້ມູນບັນຊີ(ຊື່ຜູ້ໃຊ້, ອີເມວ, ເບີໂທລະສັບ, ໂປຣໄຟລ໌, ລາຍຊື່ຕິດຕໍ່, ຄວາມສຳພັນກັບໝູ່) ຈະຖືກລຶບທັນທີ ແລະຂໍ້ຄວາມທີ່ສົ່ງໄປແລ້ວຈະຖືກເຮັດໃຫ້ນິລະນາມເປັນ “ຜູ້ໃຊ້ທີ່ລຶບບັນຊີແລ້ວ” ແລະຍັງຄົງຢູ່ກັບຄູ່ສົນທະນາ. ຊື່ຫຼິ້ນ·ຮູບທີ່ກຳນົດໃນແຕ່ລະຫ້ອງແຊັດເປີດ ແລະຮູບປົກທີ່ຂ້ອຍອັບໂຫຼດໃນຫ້ອງທີ່ຂ້ອຍເປັນເຈົ້າຂອງກໍຈະຖືກລຶບພ້ອມກັນ, ແລະຫ້ອງນັ້ນຈະຖືກຮັບຊ່ວງຕໍ່ໂດຍຜູ້ຮ່ວມທີ່ເຂົ້າຮ່ວມມາດົນທີ່ສຸດ.
ເນື້ອຫາຂໍ້ຄວາມອາດຖືກສົ່ງໄປຍັງເຄື່ອງຈັກແປພາສາ AI ເພື່ອແປແລະກວດສອບການແປ. ປັດຈຸບັນໃຊ້ບໍລິການຂອງ OpenAI ແລະອາດປ່ຽນໄປໃຊ້ ຫຼືໃຊ້ຮ່ວມກັບຜູ້ໃຫ້ບໍລິການ AI ອື່ນໆ ເຊັ່ນ Google(Gemini) ຫຼື Anthropic(Claude) ຕາມສະຖານະການດຳເນີນງານ. ເມື່ອໃຊ້ການແປໃນອຸປະກອນ ເນື້ອຫາຈະບໍ່ອອກນອກເຊີບເວີ. ເມື່ອອັບໂຫຼດຮູບເປັນຮູບປົກຫ້ອງແຊັດເປີດ ຮູບນັ້ນ(ຫຼັງລຶບຂໍ້ມູນເສີມເຊັ່ນສະຖານທີ່ຖ່າຍຮູບ) ໜຶ່ງຮູບຈະຖືກສົ່ງໄປຍັງບໍລິການກວດເນື້ອຫາ(Moderation) ຂອງ OpenAI ເພື່ອກວດອັດຕະໂນມັດວ່າເປັນຮູບບໍ່ເໝາະສົມຫຼືບໍ່, ແລະຖ້າບໍ່ຜ່ານການກວດ ຫຼືບໍ່ສາມາດກວດໄດ້ ຮູບຈະບໍ່ຖືກລົງທະບຽນ. ໄປຍັງອຸປະກອນທີ່ເປີດການແຈ້ງເຕືອນຂໍ້ຄວາມໃໝ່ ການແຈ້ງເຕືອນທີ່ເຂົ້າລະຫັດ(ຊື່ຜູ້ສົ່ງແລະຕອນຕົ້ນຂອງຂໍ້ຄວາມ) ຈະຖືກສົ່ງຜ່ານບໍລິການ Push ຂອງຜູ້ໃຫ້ບໍລິການເບຣາວເຊີ(Google, Apple, Mozilla, Microsoft) ແລະໃນແອັບ iPhone ເນື້ອຫາດຽວກັນຈະຖືກສົ່ງຜ່ານບໍລິການແຈ້ງເຕືອນ Push ຂອງ Apple(APNs)(ການແຈ້ງເຕືອນນີ້ຜ່ານເຊີບເວີຂອງ Apple). ບໍ່ມີການໃຫ້ຂໍ້ມູນແກ່ບຸກຄົນທີສາມອື່ນໃດ(ກ່ຽວກັບການໂຮສເຊີບເວີແລະຜູ້ປະກອບການຕ່າງປະເທດ ໃຫ້ເບິ່ງ 4-2 ດ້ານລຸ່ມ).
ເນື່ອງຈາກບໍລິການໃຊ້ເຊີບເວີ·ບໍລິການຕ່າງປະເທດຂອງຜູ້ປະກອບການດ້ານລຸ່ມ, ຂໍ້ມູນສ່ວນບຸກຄົນຈະຖືກສົ່ງແລະເກັບຮັກສານອກສາທາລະນະລັດເກົາຫຼີໃນຂະນະໃຊ້ບໍລິການ. ຖ້າບໍ່ຍິນຍອມໃຫ້ໂອນໄປຕ່າງປະເທດ ກະລຸນາຢ່າສະໝັກ ຫຼືໃຫ້ໄປທີ່ ເພີ່ມເຕີມ → ລຶບບັນຊີ(ເນື່ອງຈາກເຊີບເວີແລະການແປຖືກປະມວນຜົນຢູ່ຕ່າງປະເທດ ຈຶ່ງບໍ່ສາມາດໃຫ້ບໍລິການໄດ້ຫາກບໍ່ມີການໂອນໄປຕ່າງປະເທດ). ໃນອຸປະກອນທີ່ຮອງຮັບການແປໃນອຸປະກອນ ສາມາດໃຊ້ຟັງຊັນນີ້ເພື່ອບໍ່ໃຫ້ເນື້ອຫາຂໍ້ຄວາມຖືກສົ່ງໄປຫາຜູ້ໃຫ້ບໍລິການ AI(ການເກັບໄວ້ໃນເຊີບເວີຍັງຄົງເດີມ).
ໄລຍະເວລາການໂອນແມ່ນທຸກຄັ້ງທີ່ຟັງຊັນຂ້າງເທິງເຮັດວຽກໃນຂະນະໃຊ້ບໍລິການ, ແລະຖ້າຜູ້ຮັບ·ລາຍການ·ຈຸດປະສົງການໂອນປ່ຽນແປງ ຈະແກ້ໄຂແລະແຈ້ງໃນນະໂຍບາຍນີ້.
ທ່ານສາມາດແກ້ໄຂຂໍ້ມູນ ຫຼືຍົກເລີກການເຊື່ອມຕໍ່ເບີໂທລະສັບໄດ້ທຸກເວລາຈາກ ເພີ່ມເຕີມ → ແກ້ໄຂໂປຣໄຟລ໌ຂອງຂ້ອຍ ໃນແອັບ, ແລະສາມາດລຶບບັນຊີຈາກ ເພີ່ມເຕີມ → ລຶບບັນຊີ(ຂັ້ນຕອນໂດຍລະອຽດ: ຄຳແນະນຳການລຶບບັນຊີ). ຊື່ແລະຮູບພາບສາມາດປ່ຽນໄດ້ທຸກເວລາໃນການແກ້ໄຂໂປຣໄຟລ໌, ແຕ່ ID(ຊື່ຜູ້ໃຊ້) ບໍ່ສາມາດປ່ຽນໄດ້ຫຼັງຈາກກຳນົດແລ້ວ. ຮູບປົກຫ້ອງແຊັດເປີດສາມາດປ່ຽນຫຼືເອົາລົງໄດ້ທຸກເວລາໂດຍເຈົ້າຂອງຫ້ອງຈາກການຕົບແຕ່ງຫ້ອງ, ແລະຮູບທີ່ບໍ່ເໝາະສົມທີ່ຜູ້ອື່ນອັບໂຫຼດສາມາດແຈ້ງໄດ້ຜ່ານການລາຍງານຂອງເມນູຫ້ອງ(ຮູບບໍ່ເໝາະສົມ) ແລະອາດຖືກເອົາລົງທັນທີຫຼັງຮັບແຈ້ງ.
ຖ້າບໍ່ຕ້ອງການຮັບຂໍ້ຄວາມຈາກຜູ້ໃຊ້ອື່ນ ສາມາດບລັອກຜູ້ນັ້ນຈາກໂປຣໄຟລ໌ຂອງລາວ. ການບລັອກຈະບໍ່ແຈ້ງໃຫ້ອີກຝ່າຍຮູ້ ແລະສາມາດຍົກເລີກໄດ້ທຸກເວລາຈາກ ເພີ່ມເຕີມ → ຜູ້ໃຊ້ທີ່ຖືກບລັອກ. ເມື່ອເປີດການແຈ້ງເຕືອນຂໍ້ຄວາມໃໝ່ ຂໍ້ມູນການສະໝັກໃຊ້ Push ຂອງເບຣາວເຊີໃນອຸປະກອນນີ້(ທີ່ຢູ່ບໍລິການ Push ແລະກະແຈເຂົ້າລະຫັດ) ຫຼືໂທເຄັນອຸປະກອນ APNs ຂອງແອັບ iPhone ຈະຖືກເກັບໄວ້ໃນເຊີບເວີ ແລະຈະຖືກລຶບເມື່ອປິດການແຈ້ງເຕືອນ ຫຼືອອກຈາກລະບົບ·ລຶບບັນຊີ.